28.06.2011 22:54

SkanDek er CE-Mærket

 

SkanDek opnår CE-godkendelse
Artikel fra Building Supply den 14. juni 2011 - Af Rasmus Gregersen
Skandek

 

Efter 2½ års arbejde har Hobro-virksomheden nu fået CE-mærket sit patenterede elementsystem. Det åbner nye muligheder på eksportmarkederne.

Som led i en ny eksportstrategi besluttede SkanDek tilbage i 2009 at arbejde frem mod en CE-godkendelse af sine tagelementer, der er produceret i galvaniseret tyndpladestål.
 
Virksomhedens elementsystem er et unikt produkt, og der eksisterer derfor ikke en EN-standard, som systemet kan CE-mærkes efter.
 
SkanDek har derfor heller ikke været underlagt en obligatorisk CE-mærkning, og der er således tale om en rent strategisk beslutning, som skal være med til at føre SkanDeks eksportplaner ud i livet:
 
- Nøglen til eksportmarkederne er at være CE-mærket. Hvis du ikke er godkendt, kommer du ikke i betragtning. Jeg er ikke i tvivl om, at det her kommer til at løfte os. Det skal det, siger produkt- og marketingchef Flemming Hvidberg Madsen, der har været tovholder på projektet.
 
Omfattende proces
SkanDek leverer i dag primært til danske byggerier, men med CE-godkendelsen på plads er virksomheden nu klar til at erobre eksportmarkederne. Visionen er at etablere sig som leverandør over det meste af Europa, og her ser SkanDek CE-certifikatet som en afgørende milepæl.
 
Godkendelserne har været ca. 2½ år undervejs, og ifølge produkt- og marketingchef Flemming Hvidberg Madsen har det været en spændende og til tider kompliceret proces:
 
- Jeg er overrasket over, hvor omfattende processen har været, og det har taget længere tid, end vi havde forventet. Men vi vil gerne vise, at vi er en proaktiv virksomhed, og vi ser CE-mærkningen som en vigtig del af vores produktudvikling, siger han.
 
Meget lærerigt
Flemming Hvidberg Madsen fortæller, at der har været flere store udfordringer på vejen mod målet. Uden en eksisterende EN-standard er det fx nødvendigt at have en Europæisk Teknisk Godkendelse (ETA) som grundlag for CE-godkendelsen.
 
Men da SkanDek er det eneste produkt på sit område, skulle virksomheden først ansøge om en CUAP (Common Understanding Assessment Procedure), som er en individuel vurdering, udført af ETA Danmark. Først med den i hånden var det muligt at ansøge om en ETA:
 
- Der kræves en omfattende dokumentation af produktets egenskaber for at opnå en ETA, og undervejs i processen har vi arbejdet meget med at klarlægge den nødvendige dokumentation. Men det har været meget lærerigt for os alle og er med til at give os en høj troværdighed i markedet, slutter Flemming Hvidberg Madsen.


Til toppen Print siden
© Tagelement A/S | Danmarksvej 8 | DK-8660 Skanderborg | Tlf. 40 52 58 00